Meer resultaten voor glas in lood

   
 
glas in lood
 
Spreen glas in lood te Winschoten Veelzijdig kleurrijk vakmanschap in glas-in-lood.
Glas in lood isolatieglas. Welkom op onze website. Atelier Spreen is een gespecialiseerd bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met alle voorkomende glas in lood werkzaamheden. In de ruim 25 jaar dat Jaap Spreen werkzaam is als glazenier heeft hij vele glas in lood projecten uitgevoerd in zowel binnen al buitenland.
Vind glas in lood in Glas en Ramen op Marktplaats.nl.
Mooie gekleurde glas in lood raampjes. Mooie gekleurde glas in lood raampjes. Glasinloodkleur glas in lood ramen foto 4 type peer breedte 128cm hoogte 78.5Cm dikte 3.5Cm prijs 99 kijk voor ons complete assortiment én meer info op onze website. Bezorgen is een optie / al onze prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld. Gebruikt Ophalen of Verzenden. plexiglas acrylaat lexan polycarbonaat de goedkoopste NL. Platen zijn aan beide zijden voorzien van beschermfolie en uv bestendig.
Bescherming van glas-in-lood Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
Glas-in-lood raakt regelmatig beschadigd. In veel gevallen wordt er daarom gegrepen naar beschermende constructies. Soms leiden die juist tot meer schade. Deze brochure legt uit waar je bij het kiezen van een beschermend systeem op moet letten. Lees voor meer informatie over de soorten schade de brochure Aantasting van gebrandschilderd glas en glas-in-lood. De gids Onderhoud en restauratie van glas-in-lood gaat in op herstelmethoden en onderhoud van glas-in-lood. Glas-in-lood is een uitermate kwetsbaar onderdeel van de buitengevel van een gebouw. Het vaak dunne glas is een geliefd object voor vandalen.
Glas in Lood Atelier Cooijmans Nieuw glas in lood restauratie en reparatie isolatie brandschilderen en glaskunst.
Glas in lood kan ingebouwd worden in isolatieglas waarbij naast de charme van glas in lood ook de warmte behouden blijft. Ook leveren wij spiegels geslepen glas facet of P.P. Het uithalen en weer terugplaatsen van glas in lood verzorgen we natuurlijk ook. Bijna alles is mogelijk met glas in lood laat u inspireren door de vele voorbeelden in ons fotoalbum. Voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave kunt u contact met ons opnemen. Telefoon 0499 423621 Email atelier.cooijmans@onsbrabantnet.nl. We horen graag van u!
Glas in lood Wikipedia.
Glas in lood leent zich echter uitstekend voor kunstzinnige uitvoeringen met kleurrijke voorstellingen. Men treft glas in lood wel aan in oude herenhuizen maar vooral in kerken waar het zicht van binnen op de ramen door het invallende licht het kunstzinnige karakter doet uitkomen. De techniek van glas in lood is al zeer oud. Stukken gekleurd of gebrandschilderd glas worden naar het patroon van de gewenste voorstelling gesneden en gevat in H-vormige loodlijsten die op de punten waar zij elkaar kruisen aan elkaar worden gesoldeerd. Om het raam waterdicht te maken wordt tussen de loodlijst en het glas een kit aangebracht. Glas-in-loodkit is stopverf aangelengd met lijnzaadolie.
Atelier Harmsma. Wat is glas? Wat is glas-in-lood? Hoe werkt het?
In eerste instantie was alle glas doorschijnend en pas toen het glas zich verder ontwikkelde was er sprake van doorzichtig glas. In de middeleeuwen werd het glas in lood gezet voor het eerst in Frankrijk. Dit gebeurde voornamelijk in kerken met kerkelijke afbeeldingen. Voor het maken van een groter raam was het noodzakelijk om dit in lood te zetten omdat men nog geen grote ramen kon maken van glas. Het hoogtepunt van de glas-in-loodkunst lag in de 13 e en 14 e eeuw. In de 16 e eeuw tijdens de Reformatie werd glas-in-lood vaak vernietigd omdat de ramen als te overdadig werden beschouwd en niet hoorden bij de ingetogen levenshouding van de protestantse kerk.
SKS 240 Glas in lood 15 Original binnendeuren Skantrae deuren.
SKS 240 Glas in lood 15. Uit de serie Original binnendeuren. SKS 240 Glas in lood 15. Uit de serie Original binnendeuren. Delen op Facebook Twitter Linkedin E-mail. Finish / Afwerking Wit voorbehandeld.
Glas-in-lood saai? Niet bij deze Zwolse ondernemer rtlz.nl.
Er zijn niet veel partijen die het maken legt Boeve uit. Het is een ingewikkeld proces omdat het glas gekleurd wordt met mineralen. Sommige fabrikanten gebruiken zelfs nog recepten uit de middeleeuwen. Boeve slaat vaak glas in waarvan hij nog niet weet waarvoor hij het gaat gebruiken. Waar je als kind kleurpotloden verzamelt verzamel ik stukjes glas lacht hij. Goedkoop is het dan ook niet handgemaakt glas kost zo'n 150 euro per vierkante meter. Rood glas dat gemaakt wordt met goud zelfs 300 euro of meer. De producten die hij verkoopt via de webshop gaan vanaf 5 euro en lopen op tot zo'n 800 euro en daarbuiten lopen zijn opdrachten op tot 16.000 euro.
Glasstudio Indedag glas in lood repareren ontwerpen maken.
Wat u van ons kunt verwachten. Bel 06 557 64 383 en we lossen het meteen op. U wilt meer licht in uw huis. Glas-in-lood is een prachtige vorm van functionele kunst. Zowel in klassieke als moderne vorm. U kunt glas-in-lood op verschillende manieren isoleren. Zo kan uw glas-in-lood ingepakt worden waardoor er eigenlijk drie lagen glas ont. Met de hartstocht die we voor het ambacht hebben brengen we glas-in-lood naar de moderne tijd. Met gevoel voor stijl en voor artistieke waarde maken we kunst van kleur en licht. Gewoon bij u thuis.
Glas in lood Friesland Glashandel Martin de Boer Leeuwarden.
Onze 24/7 servicedienst staat dus klaar! u bent hier Home Glas in lood Glas in lood. Over Glas in lood. Glas-in-lood is een eeuwenoud product het oudste gevonden fragment in West-Europa glas-in-lood stamt uit de 9e eeuw. Kleinere stukken glas werden gevat in loodprofielen om zo grotere afmetingen glas mogelijk te kunnen maken. Het produceren van grote afmetingen glas was in die tijden niet mogelijk. Anno nu wordt glas-in-lood niet meer vanuit noodzaak gemaakt maar vanwege de veelzijdige en kleurrijke mogelijkheden die het biedt. Sinds 1934 is Martin de Boer al gespecialiseerd in het vervaardigen repareren en restaureren van glas in lood.
Welkom op de website van Leenders Glas in Lood Leenders glas in lood.
U kunt bij ons terecht voor. vervaardiging en reparatie van ieder glas-in-loodraam. restauratie van een antiek gebrandschilderd raam. het realiseren van uw eigen glas-in-loodontwerp. het verwerken van glas in lood in isolerende ramen. Leenders Glas in Lood Glazeniersbedrijf bedenkt voor eigenlijk elk probleem een passende oplossing. Wat de toepassingen betreft is er steeds meer mogelijk en de resultaten zijn verbluffend. Dat wij met de tijd zijn meegegaan leest u op deze website maar aan onze filosofie is niets veranderd. Gebruik maken van de nieuwste technieken en de modernste materialen respect voor het ambacht en 100% kwaliteit en service. Van de eenmalige investering die u doet hebt u vele tientallen jaren plezier.

Contacteer ons