Zoeken naar getrokken glas

   
 
getrokken glas
 
Geschiedenis 6 Productie vensterglas in 20e eeuw.
Dit systeem werkt niet meer met een drijvende débiteuse maar met een trekbalk die ongeveer 100 mm onder het glasoppervlak is bevestigd. Het glas wordt hierlangs omhoog getrokken. De constante breedte wordt verkregen door boordwalsen. Dit zijn geribbelde rolletjes die inwendig door lucht gekoeld worden en door een snellere afkoeling dan het midden van de glasband voorkomen dat de glasranden insnoeren. Onder elk stel boordwalsjes bevindt zich een vork die ervoor zorgt dat er een gelijkmatige dikte van de glasrand ontstaat. De koelschacht bij een Pittsburgh-machine is circa achttien meter hoog en voorzien van asbestrollen waartussen een glasband omhoog wordt geleid.
Producten CURA Glass.
CURA Glass heeft een groot assortiment getrokken en gekleurd glas compleet op voorraad waaronder. Opaline Restover en Goethe. artista 275 mm blank 0189. 1600 x 2000 mm. artista 275 mm brons 6063. 1600 x 1600 mm. artista 275 mm brons 6156. 1600 x 1600 mm. artista 275 mm groen 5332.
New Glass Tech.
Ook gekend als restovr glas castel glas Goethe glas colonial glas versaille glas monumentaal glas getrokken glas mondgeblazen glas Saint-Just oorlogsglas monuglas monumentenglas isolatieglas voor monumentale panden cilinder glas ambachtelijk glas climaplus noble prestige noble resist eko climaplus colonial prestige virtum resist eko restauro glas ultra dun glas vacuum insulation glas spacia. DaVinci glas Van Ruysdael glas stolker glas classico monumentaal glass verre Lamberts restauro restauro light verre restauro classic verre restauro waldglas verre restauro extra verre restauro uv VR 21.29 VR 22.29 VR 21.23 VR 31.02 VR 22.05 VR 22.08 VR 22.09 VR 22.52 VR 22.50 VR 22.18 VR 23.00 VR 12.05 VR 12.09 VR 12.18.
Monumentenglas Restover glas Castle glas Goethe glas Colonial glas Versailles glas Monumentaal glas Getrokken glas.
De hoogrendementsbeglazingen van EVM kunnen uitgerust worden met de thermisch onderbroken warm-edge afstandshouder. Gebogen glas koppelt vrijheid in architecturale vormgeving aan de voordelen en kwaliteiten van glasproducten. Het buigen van glas betreft een bewerking waarbij een vlakke glasplaat. Gelaagd glas wordt vaak gebruikt als extra bescherming in vensters balkons of schuin liggende dakbeglazing. Gelaagd glas wordt vaak gebruikt als extra bescherming in vensters balkons of schuin liggende dakbeglazing. Bepaalde uitvoeringen vormen ook een uitstekende. SentryGlas veiligheidsglas wordt gebruikt bij vraag naar extra sterk en duurzaam materiaal in gevels.
Glashandel Hillegom Fascinerend in glas.
toen nog Wekking Glas genaamd is in 1935 opgericht door de familie Wekking. Vroeger ging het transport nog per bakfiets. Er werd enkel gewerkt met getrokken glas. Het glas werd vanuit een bak gesmolten glas van circa 1500 graden Celcius omhooggetrokken tot vijftien meter en op de gewenste hoogte afgekapt. De bewerking van het glas gebeurde nog door middel van een ronddraaiende zandsteen. Tegenwoordig heeft Glashandel Hillegom B.V. een uitgebreid machine en wagenpark tot de beschikking om u van dienst te zijn. Het bedrijf levert talloze glassoorten en glastoepassingen voor de bedrijfswereld en particuliere klanten. levert enkelglas veiligheidsglas spiegels isolatieglas maar ook hardglazen douche-opstellingen glazen traptreden en glazen meubels.
Classico monumentaal glas NBD-Online.
AGC heeft in Classico Monumentaal glas de authentieke uitstraling van historisch glas gecombineerd met hedendaagse prestatie-eisen op het gebied van isolatie en veiligheid. Voor 1960 werd glas getrokken en voor 1920 zelfs met de mond geblazen. De vervormingen en kleine oneffenheden die deze productiewijze met zich meebracht zorgt voor een spel van licht en reflectie. Deze lichte onregelmatigheden zijn nu zo karakteristiek voor monumenten en oude gebouwen. Vier uitvoeringen variërend van modern productie na 1960 tot ambachtelijk productie voor 1920. Verkrijgbaar in isolerend geluidswerend en veiligheidsglas. Geluidsreductie tot 37 dB. Renovatieglas nbsp Historisch pand nbsp Getrokken glas.
Monumentenglas Glaskoning.nl.
Ons assortiment is grofweg op te splitsen in 2 isolatietechnieken dun isolatieglas met authentieke buitenruit en enkel isolerend monumentenglas. U kunt daarbij denken aan samenstellingen met mondgeblazen glas cilinderglas getrokken glas en vele andere glassoorten met een authentieke uitstraling. Graag delen wij onze in de loop der jaren opgebouwde kennis met onze klanten om ervoor zorg te dragen dat monumentale panden hun authentieke uitstraling behouden met het comfort van nu. Isoleren in harmonie met het pand is één van de belangrijkste voorwaarden om samen tevredenheid bij de eindgebruiker te realiseren. Dit glas kan o.a. gebruikt worden voor historische en/of monumentale panden zoals. kortom zeker alle panden die onder de monumentenzorg vallen.
Woonhelp bouwwoordenboek.
Dat glas wordt nog op de oude manier getrokken met de klassieke oneffenheden in het glas. Het glas wat tegenwoordig wordt toegepast wordt niet getrokken maar geproduceerd volgens het floatprocede. Floatglas reflecteert hinderlijk en heeft een te kille uitstraling voor een monument. De oneffenheden van klassiek getrokken glas spiegelen anders dan de floatglasreparatie rechtsboven in het raam. Door de speciale bewerking die het 8 mm of 41 mm glas heeft ondergaan er zijn edelmetalen meegebakken die de warmte reflecteert heeft het glas een U-waarde van 38 W/m2.K.
Glas Wikipedia.
Nadien wordt het glas in een andere oven geplaatst van 500 C. Dit gebeurt om het glas niet te snel te laten afkoelen waardoor het zou springen. Men maakt een bad van gesmolten glas plaatst een rechte staaf horizontaal in de vloeistof en trekt deze staaf omhoog. Het glas is zo viskeus dat deze de staaf zal meevolgen. Op deze manier wordt snel een plat glasoppervlak verkregen hoewel dit niet perfect is. Oude ramen zijn vaak nog opgebouwd uit platen getrokken glas dit is te zien door de zogenaamde trekstrepen het glas is plaatselijk dikker en dunner waardoor de ruit een vertekend beeld geeft. In Nederland werd in 1979 de laatste fabriek volgens dit procedé gesloten.
Glas in lood Tiffany Glasfusing shop Getrokken glas 800 p1 blank.
opent in nieuw venster. Getrokken glas met lichte golven in het glas. lijkt op oud venster glas. woensdag 10 mei 2017. Copyright 2017 Zierikzee glasatelier.
Isolatieglas van getrokken glas voor monumentale panden JLM Glas.
Klik op een plaatje om een optie toe te voegen. Wilt u de roosterhoogte van de glashoogte aftrekken? Monumentenglas is een isolatieglas met aan de buitenzijde een glasblad van getrokken glas met een zachte onregelmatige welving. Verder een smalle spouw en een glad binnenblad voorzien van coating. Dit glas is bij uitstek geschikt voor gevels in historische gebouwen en monumenten. U-waarde bij Argon is 26. U-waarde bij Krypton is 20. Maximale afmeting is 1600mm x 2000mm maar het advies is om niet groter dan 1m2 per ruit toe te passen. Voor ruiten groter dan 075m2 geldt een netto toeslag van 20% wordt achteraf berekend. In Monumentenglas komen pitten zakkers trek-strepen krasjes belletjes en etsvlekjes voor in horizontale en verticale richting.

Contacteer ons